perjantai 6. helmikuuta 2015

6.2 tuntemuksia


6.2 kikkelis kokkelis... Tänään lenkille lähtö tuntui aivan ylitsepääsemättömältä ajatukselta. Tuntui kuin olisi ollut 8 kilometriä korkea vuori edessä.

Onnekseni hyvä ystäväni potkaisi minua ”persauksille” ja osasi motivoida juuri oikealla tavalla. Lähdin siis lenkille ja voi tätä onnen ja autuuden tunnetta, joka nyt suihkun ja saunan jälkeen on. Lasi valkoviiniä ja ruuan tekoa – mitä pieni ihminen voisi muuta toivoa perjantailta? Ei paljoakaan. Ruuaksi teen jotain kanahässäkkää kera salaatin ja
halluolmjuuston - tylsää, mutta toimii ja tippuu.

Juoksin tänään 5.16km aikaa kului 32:01 ja keskinopeuteni oli 9.7 km/h. Mittari näytti +1c ei tuullut, eikä satanut lunta. TODELLA upea keli ja mahtava fiilis. Tämähän on taas nastaa :) Tykkään toisin sanoen.

Hyvä ystäväni
Jared Leto ja hänen bändinsä 30 Seconds To Mars räyhäsi kuulokkeissani ja jalat tamputtivat menemään eteenpäin. Upea tunne, upea musiikki, mahtavat veijarit – Euroviisutermein SUOMI 12 pistettä 30 Seconds To Marsille!

Nyt kun olen taas ruvennut ulkoiluttaman itseäni suhteellisen pitkän tauon jälkeen, huomaan että lähtö lenkille on minun heikoin lenkki. Mutta onneksi voi aina kilauttaa kaverille ja hakea vertaistukea. Sikäli jännä, että tiedän mikä olo tulee lenkin jälkeen... Mutta silti vermeiden päälle veto ja lähtö tuntuu vaikealta.

Vaikea selittää juoksemisen ”ideologiaa” sanoin. Se pitää itse kokea. Alku on vaikeaa tiedän sen, koska teen tätä jälleen. Voiko juoksemiseen jäädä koukkuun? Kyllä voi – ihminen addiktoituu helposti ja hyvän olon tavoittelu on se mihin ihmiset jäävät jumiin. Tätä on erittäin vaikea selittää niille jotka eivät itse juokse. Juttelin hyvän ystäväni kanssa tänään puhelimessa, joka rupesi juoksemaan hieman yli vuosi sitten ja joka juoksi itsensä hyvään happeen - niin ja hänestä tuli himoliikkuja... Hattua nostan kaverille. Molemmat olemme samaa mieltä siitä, että aikaansa voisi käyttää huonomminkin kuin juosten.

En tiedä edelleenkään miksi juoksen taas? Juoksenko maratonin takia vai onko minulla joitain muita tavoitteita? En osaa sanoa... Tällä hetkellä haluan vain saada itseni sellaiseen kuntoon, että voin hymyssä suin painaa menemään pitkin pitäjiä.

Se on moro!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti